vrijdag 23 mei 2008

UBS in Fortis

Uit een participatiemelding bij Euronext Brussel blijkt dat de Zwitserse bank UBS zijn belang in Fortis heeft opgetrokken tot 3,24%. Daarmee wordt UBS de tweede grootste aandeelhouder na het u wel bekende Chinese Ping An.

De analist Simon Chiavarini van UBS gaf sinds 2 februari een sell met koersdoel 12,5. U raadt het nooit, het laagste koersdoel van alle analisten die zich met Fortis bezig houden! Nu blijkt dat, na de kritiek tegenover Fortis, UBS zijn belang in Fortis zelf heeft opgekrikt. Een beetje contradictorisch? Op diezelfde 2 februari gaf Theodoor Gilissen een koersdoel van 21,5. Zo zie je maar, koersdoelen van analisten zijn weinig waard. Niet alleen omdat ze elkaar tegenspreken, maar ook omdat ze zichzelf tegenspreken.

Dimi

2 reacties:

Anoniem zei

Mag dit eigenlijk? Want je kan hier toch spreken dat UBS misbruik maakt van zijn rol als analist, vermits ze eerst een laag koersdoel stellen, koers zakt stevig, en dan gaan ze zelf hun aandeel vergroten.

Dimitri zei

Er zijn zo veel analisten die Fortis volgen dat de impact van dat ene koersdoel van UBS weinig uitmaakt denk ik. Maar aan vertrouwen winnen doen ze bij mij niet.

Dimi