dinsdag 27 mei 2008

Koersverloop Aegon 27 mei

Vandaag openden de Europese beurzen licht hoger. Al snel kwam het sentiment van vorige week terug met een neerwaartse trend tot gevolg. Weinig nieuws. Het consumentenvertrouwen in Nederland zakte verder weg in tegenstelling tot het producentenvertrouwen dat licht steeg. Aegon verloor vanochtend tot iets meer dan 1% met lage volumes.

Wall Street startte iets hoger door de daling van de olieprijs (rond de 130 euro). De volumes bij Aegon stegen en kopers brachten de koers tot 1% hoger dan de slotkoers van gisteren. Het optimisme werd getemperd door de slechte macro-economische cijfers in de VS: het consumentenvertrouwen daalde tot het peil van 1992. Ook de verkoop van nieuwe huizen in de VS was in april lager dan verwacht.

Rond 16u45 haalden verkopers de bovenhand en moesten de beurzen alle winst prijsgeven. Aegon sloot uiteindelijk slechts 0,03% hoger af. De AEX, Bel20 en Cac40 gaven respectievelijk 0,93%, 0,34% en 0,63% prijs. Een opvallende daler was Agfa-Gevaert (-3,31%), verkopers namen vandaag winst. Fortis lag zwak op koers met een daling van 1,27%.

Weinig vertrouwen in de banksector, ik hoop nog altijd op een lichte terugval van Aegon zodat ik lager weer kan inkopen.

Dimi

0 reacties: