zaterdag 31 mei 2008

Betaalkaart voor kinderen

De mens is een gewoontedier. Banken proberen jongeren daarom zo snel mogelijk een bankrekening te laten openen. Allerlei producten worden gratis aangeboden als je een rekening opent. Gratis film- of festivaltickets, wedstrijden waarbij je kans maakt om een auto te winnen, enzovoort. Een efficiënte tactiek, vermits de meeste onders ons hun leven lang bij dezelfde bank blijven. Fortis gaat een stapje verder en spoort kinderen (onder 12jaar) aan een zakgeldkaart aan hun ouders te vragen.

"MyPocketMoney is de ideale instapbetaalkaart voor uw kind. Zo kan het stap voor stap leren omgaan met geld en het moderne betalingsverkeer."

Goed gezien van Fortis, maar niet echt ethisch verantwoord volgens mij. Een kind leren omgaan met geld doe je natuurlijk niet door hem of haar een betaalkaart te geven! Gemakkelijk is het wel; rekenen moeten de kinderen niet meer. De naïviteit van kinderen wordt misbruikt. Ook de twee consumentenorganisaties, Testaankoop en Oivo, vinden dat de overheid dringend maatregelen moet treffen om kinderen te beschermen tegen dit soort reclame.

Dimi

(bron: De Tijd, Fortis)

0 reacties: