woensdag 21 mei 2008

Imtech, D'Ieteren

Naast de hoge olieprijs (135 dollar per vat) en de stijgende inflatie is er ook goed nieuws. D'Ieteren verhuurde via Avis Europe (59,6% in handen van D'Ieteren) in de eerste vier maanden meer auto's. Verder verwacht Avis Europe een goede volumegroei en een stijging van de huurinkomsten per dag. D'Ieteren zelf bevestigde ook de jaarprognoses voor 2008. De koers van het aandeel stond een jaar geleden op zo'n 340 euro, nu 200 euro. Een koopkans!?

Imtech kwam vandaag met het nieuws dat ze orders hebben ontvangen ter waarde van 46 miljoen euro in Spanje. Imtech is een geliefd aandeel bij heel wat beleggers. De koers steeg sinds januari met ruim 50%! Na de overname van Radio Holland Group mag Imtech zich tot wereldtop in haar branche noemen. Ik zie niet in wat een verdere stijging zou belemmeren.

Slechter nieuws voor mijn portefeuille. Theodoor Gilissen verlaagt het koersdoel voor Aegon van 17,00 euro naar 11,50 euro (Buy --> Hold). Volgens analist Paul Beijsens heeft Aegon meer dan verwacht geleden onder de huidige onrust op de financiele markten.

Ondertussen zie ik dat de Nikkei in het groen afsluit.
De Nasdaq en Dow Jones verloren wel 1,77% elk.

Dimi

(bronnen: D'Ieteren, De Tijd, Het Financieel Dagblad)

0 reacties: