donderdag 5 juni 2008

Duurdere vliegvakanties!

Donderdag schoot de olieprijs (na een daling de afgelopen dagen) weer 5 dollar hoger, tot 127,70 dollar per vat. De verzwakking van de dollar op de valutamarkten veroorzaakte deze stijging. Door de stijgende olieprijs worden luchtvaartmaatschappijen verplicht in hun kosten te snoeien. Zo gaat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Continental Airlines drieduizend banen schrappen en 67 oudere vliegtuigen buiten gebruik stellen. Ook American Airlines en United Airlines kondigden bezuinigingen aan. Net hersteld van de crisis in 2001 veroorzaakt door de aanslagen op de WTC torens, zijn dit opnieuw moeilijke tijden voor de luchtvaartsector. Goed nieuws voor het milieu, slechter nieuws voor de consument. Door het verlaagde aanbod van het aantal vluchten zal de prijs per zitplaatsje de komende maanden fors duurder worden. Lage-kosten-maatschappijen (zoals Ryanair, Easyjet) zijn binnenkort verleden tijd. Een goedkope citytrip naar Barcelona ook... .

Dimi

2 reacties:

Anoniem zei

ik denk dat je wel serireus overdrijft als je zegt dat Ryanair binnekort verleden tijd zal zijn hoor. Ze zullen altijd goedkoper blijven dan de grotere spelers door op secundaire luchthavens te vliegen en een andere soort service aan te bieden.

Ik durf er geld op te verwedden dat Ryanair NIET zal verdwijnen, al zullen ze het net als alle andere moeilijk hebben. Ze zullen waarschijnlijk dus ook iets duurder worden, maar de andere toch ook?

Dimitri zei

Ik beweer niet dat Ryanair zal verdwijnen, enkel dat ze fors duurder gaan MOETEN worden. Ze zullen natuurlijk lagere tarieven handhaven. Maar goedkoop is iets anders.

Lagere kosten ja, lage kosten.. niet meer.